Thursday, June 08, 2017

Dekorasi Bulan Puasa Hias Rumah Di Aidilfitri

Dekorasi Bulan Puasa Hias Rumah Di Aidilfitri
Meriahkan raya anda tahun ni dengan dekorasi rumah cantik menawan. Raya 2017 tahun ni agak mengujakan sedikit. Ini kerana saya bakal beraya di rumah sendiri dengan baby baru. Excited! Semestinya awal-awal lagi saya dah merancang mengemas, menyusun atur dan mendekorasi rumah. Terujanya nak sambut raya. Yeah..

3 Cara Dekorasi Aidilfitri Rumah Saya Tahun Ni
1. Beli sofa, meja dan almari baru
Rumah baru kan, memang perabot kosong kat dalam. So bermulanya misi memenuhkan rumah dengan perabot, almari, meja dan sofa. Semestinya saya nak beli yang murah. Sebab boleh jimat duit. Kalau anda nak tahu, shopping perabot raya boleh dilakukan di laman online membeli-belah Lazada Malaysia. Ada sale! Diberi diskaun pada harga yang tinggi. Wah teruja sangat. Contohnya macam bawah ni.
Dekorasi Bulan Puasa Hias Rumah Di Aidilfitri
SOKANO Square Shaped Simple Coffee Table/ Sofa Side Table- Black 

Pemilihan Sofa Side Table untuk diletak kat ruang tamu rumah masa raya nanti sangat menjimatkan tempat. Boleh simpan balang biskut raya kat situ. letak majalah. Cawan untuk tetamu datang. Letak tisu. Banyak manfaat la penggunaan Sofa Side Table ni. Mana nak beli? Dapatkan sofa ni di Lazada, klik sini: SOKANO SQUARE SHAPED SIMPLE COFFEE TABLE/ SOFA SIDE TABLE BLACK

 Dekorasi Lebaran Hias Rumah Cantik-Cantik Sambut Raya, sofa bed, foldable sofa
Untuk sofa pulak, saya tertarik dengan promosi sofa bed ni dari lazada. Warna merah yang cantik dan menarik. Mengangkat seri ruang tamu. Wow cantik sangat!

2. Hias ruang tamu rumah dengan lampu ketupat raya
Nama pun hari raya mesti la konsep menghias ala-ala raya. So, saya decide nak letak lampu ketupat raya di dinding rumah. Wow mesti nampak happening bila lampu tu dipasang nanti.

3. Cat dinding rumah dengan warna ceria
Untuk menjadikan warna dinding rumah kelihatan menonjol di Hari Raya, gabungkan 2 warna cat pada dinding ruang tamu rumah. Contohnya warna krim dan hijau. Cantik sangat! Menjadikan ruang tamu kelihatan cantik dan menonjol di Hari Lebaran.

Ini yang ditunggu-tunggu! Lazada sale!!! MARHABAN YA RAMADHAN RIANG RIA SALE menawarkan diskaun sehingga 90%. Bermula 19 Mei sehingga 30 Jun 2017. Rebut peluang shopping murah barang Raya kat Lazada. Selamat mendeko rumah idaman anda. 

No comments: